Het kermisspel in de pers bij de lancering

Op vrijdag 18 juni konden we het kermisspel (eindelijk) voorstellen aan de pers. De doelgroep van deze presentatie: leerkrachten van het Lager Onderwijs:
Smoutebollen en kermiskoers – Beleef de kermis in jouw klaslokaal!
Limburg is een spel over de tradities, attracties en verhalen van Limburgse dorpskermissen doorheen de geschiedenis rijker. ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As.’ geeft kinderen inzicht in de betekenis en evolutie van dorpskermissen in Limburg, wakkert interesse in erfgoed aan en laat hen reflecteren over maatschappelijke veranderingen. Het spel is samengesteld door een groep van professionele en vrijwillige erfgoedactoren, waaronder Erfgoed Haspengouw, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, het Limburgs Volkskundig Genootschap, Heemkunde Limburg en de gemeenten en steden Lanaken, Hasselt en Tongeren en is ontwikkeld door De Aanstokerij.

Een overzichtje van de persartikels en interviews die nadien verschenen:

We haalden het nationale VRT nieuws en Radio 2 .

Ook de kranten schonken de nodige aandacht aan het kermisspel: Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws, het Nieuwsblad en de Internetgazet van Beringen. Het artikel in Het Belang van Limburg verscheen ook in de algemene editie.

Op die dag werd het volgende promofilmpje opgenomen, iedereen mag het gebruiken om het kermisspel verder te promoten.

Plaats een antwoord